Rate this post

ترموفیوز یخچال که با نام سنسور حرارتی نیز شناخته می‌شود در یخچال‌ های بدون برفک وجود دارد. و همان طور که از نام آن پیداست این قطعه برای مراقبت از یخچال در برابر گرمای بسیار زیاد و یا دمای خیلی بالای درون یخچال نصب گردیده می‌ شود تا از برفک زدن داخل یخچال جلوگیری کند.

سنسور حرارتی به شکل سری در کنار هیتر المنت یخچال نصب شده و وظیفه آن بررسی کردن دمای هیتر را بر عهده دارد. بیشتر دمایی که سنسور های حرارتی در آن اکتیو می‌ شوند و روی بدنه آن‌ ها ثبت می‌ شود. حتی اگر این عدد روی بدنه سنسور حرارتی یخچال شما ثبت نشده بود باید این را بدانید که ترموفیوز یخچال در دمای ۷۲ تا ۸۲ درجه سانتی گراد فعال می‌ شود تا از آتش گرفتن یخچال اجتناب و جلوگیری کند.

در داخل یخچال‌ های کهنه و قدیمی ترموفیوزی وجود نداشته و به جای آن شرکت تشکیل دهنده تایمری بر روی آن نصب می کند تا در فواصل زمانی ۲۵ الی ۳۰ دقیقه خاموش و روشن شود و المنت را از مسیر جریان برق خارج کند. امروزه برای بالا بردن امنیت یخچال به جای تایمر از سنسور حرارتی استفاده می‌ شود که بسیار مقرون و به صرفه است.

همان طور که گفته شد این قطعه در یخچال‌ های بدون برفک قطعاً مهم ترین جز یخچال نیست این که از آتش سوزی یخچال جلوگیری می‌ کند. ترموفیوز در واقع آخرین قطعه ایی است که گرمای هیتر را بررسی و کنترل ‌می‌ کند. چنانچه دمای یخچال بالا تر از حد مجاز باشد این قطعه دچار احتراق شده و مسیر جریان برق را از خود عبور نمی‌دهد و در نهایت هیتر روشن نشده و یخچال برفک می‌ زند. سنسور حرارتی در پشت یخچال و در سمت چپ لوله‌ های اواپراتور یخچال ، در کنار المنت نصب می‌ شود.

بیشتر بخوانید...
ترمودیسک یخچال

نشانه‌ های خرابی ترموفیوز یخچال

چنان چه در زمان بهره وری از یخچال بدون برفک ، نشانه‌ های ذکر شده را مشاهده کردید باید وضعیت ترموفیوز یخچال را به طور کامل بررسی کرده و در صورت خرابی مشکل را بر طرف کنید:

  1. برفک زدن یخچالِ بدون برفک
  2. گرمای زیاد هوای درونی یخچال
  3. انجام ندادن عمل جریان برفک زدایی یا همان دیفراست
  4. قرار دادن ترموفیوز در سیستم یخچال های بدون برفک به این دلیل است که ازاحتراق خودداری کند.
  5. برای همین برای انتخاب ترموفیوز باید چگونگی را مد نظر قرار داد.
  6. بعضی اوقات کارشناس هایی هستند که با تعجب ترموفیوز یخچال را از مسیر جریان برق خارج می کنند و نسبت به آن ها بی تفاوت هستند که این عمل احتمال احتراق را بالا می برد.
  7. توجه به این نکته الزامی است که قطعه ترمودیسک را نباید به عنوان جایگزینی برای ترموفیوز بهره برداری کرد.
  8. اتصال ترموفیوز باید ساده باشد به عبارت دیگر اتصال آن باید محدود باشد.

در تعمیرات یخچال کرج گوشزد می شود که اگر مورد های خرابی ترموفیوز در یخچال شما دیده می‌ شود در آغاز وضعیت آن را بررسی دقیق کرده و در صورت خرابی آن به عوض کردن آن اقدام کنید. چون که ممکن است مشکل به وجود آمده نَشاَت از خرابی قطعات دیگر باشد. برای کنترل وضعیت و عوض کردن حسگر و یا همان سنسور می‌ توانید اقدامات زیر را انجام بدهید:

  1. به وسیله اهم متر جریان ورودی و خروجی حسگر را اندازه‌گیری کنید.
  2. اگر در زمان اتصال به دو سر حسگر ، مقدار عددی روی صفحه نمایش داده نشود ، مشکل از سنسور است. و گرنه سنسور سالم است و حتماً باید قطعات دیگر یخچال را امتحان بکنید.
  3. برای عوض کردن ترموفیوز ، کافی است ترموفیوز قدیمی را جدا کرده و قطعه جدید را شبیه طرح قبلی آن بخرید.
  4. قطعه تازه را در محل سنسور حرارتی قبل به وسیله‌ ابزار هویه نصب کنید.
بیشتر بخوانید...
تعمیرات یخچال در کرج

نتیجه گیری

  • این قطعه در مدل یخچال هایی که از نوع سیستم بدون برفک یا به اختصار نوفراست بهره می برند وجود دارد.
  • همچنین وظیفه کنترل کردن دمای هیتر المنت نوفراست را بر عهده دارد.
  • پایه ی کار ترموفیوز یخچال بدون برفک به این شکل است که در دمای مشخصی دچار آتش سوزی می شود تا برای بخش هیتر المنت دستگاه  اختلال و یا معضلی پیش نیاید.
  • دمایی که در امور کارکرد سنسور های حرارتی وجود دارد از ۷۲ تا ۸۲ درجه سانتی گراد موجود می باشد.
  • عنایت بفرمایید هنگامی که اگر سنسور حرارتی وجود نداشته نباشد درصد امکان آتش سوزی یخچال های بدون برفک زیادتر می شود.
  • در گذشته ترموفیوز را به کار نمی بردند.
  • به دلیل این که که یخچال ها حائز تایمر ۲۵ / ۳۰ دقیقه ایی بودند و این مدت زمان سبب شده است که المنت از مسیر جریان برق خارج شود.
  • امروزه برفک زدایی تایمر در مسیر جریان برق قرار گرفته می شود.
  • البته به صورت غیر فعال و تا در صورتی که قسمت ترمودیسک یخچال به آن مدت زمان برای شروع کار پیغام ارسال نکند المنت در این مسیر جریان برق باقی می ماند.
  • به خاطر همین برای این که از زیاد شدن دما و بعضی از خطرها جلوگیری شود قطعه ایی به نام ترموفیوز یا سنسور حرارتی را برای دستگاه اعمال کرده اند.
  • روند ساماندهی سنسور حرارتی می تواند به صورت دستی و اتوماتیک باشد.
  • برای  افزایش دادن امنیت دستگاه ها از ترموفیوز در دماهای مختلف استفاده میشود.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *